رییس سازمان حج و زیارت به شعار سال جاری یعنی حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی انجام شده با مجموعه های بزرگ و فعال در عرصه فضای مجازی، زائران می توانند خرید سوغاتی خود را با محوریت کالای ایرانی از این فروشگاهها تهیه کنند تا وقت و هزینه ایشان صرف بازارگردی نشود؛ این برنامه ریزی گامی در جهت تحقق شعار سال شده و ضمنا باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور می شود.

" />

پایگاه اطلاع رسانی

سازمان حج و زیارت

رئیس سازمان حج و زیارت مطرح کرد

سوغات زائران ایرانی با محوریت کالای ایرانی / تازه ترین راهکارها برای کاهش بازارگردی

سوغات زائران ایرانی با محوریت کالای ایرانی / تازه ترین راهکارها برای کاهش بازارگردی

رییس سازمان حج و زیارت به شعار سال جاری یعنی حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی انجام شده با مجموعه های بزرگ و فعال در عرصه فضای مجازی، زائران می توانند خرید سوغاتی خود را با محوریت کالای ایرانی از این فروشگاهها تهیه کنند تا وقت و هزینه ایشان صرف بازارگردی نشود؛ این برنامه ریزی گامی در جهت تحقق شعار سال شده و ضمنا باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ حمید محمدی در همایش آموزش کارگزاران حج تمتع 97 استانهای قزوین، زنجان و البرز با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای حج سال جاری اظهار کرد: با رایزنی های انجام شده با وزارت حج عربستان ، مقدمات حج تمتع ۹۷ زودتر از حج سال گذشته انجام شده است اما باید مدیران کاروان ها و عوامل به برخی نکات توجه داشته باشند.

وی افزود: لازم است که مدیران کاروانها تمام تلاش خود را به کار گیرند تا با توجه به برگزاری مطلوب حج 96 و انتظار بیشتر زائرین، حجی بهتر از گذشته انجام پذیرد.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص شرایط ثبت نام زائران در حج گذشته و امسال خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زائرین در سال گذشته با نگرانی از عدم امنیت در کاروانها ثبت نام می کردند اما بحمدا.. در سال جاری با اطمینان خاطر و اینکه سال گذشته حجی آبرومند برگزار شد در کاروانها ثبت نام کردند .

محمدی توضیح داد: با توجه به انتظارات و توقعات زائران و اینکه در سال جاری فرصت کافی وجود ندارد، لازم است مدیران کاروانها با تمام توان جهت برگزاری حجی بهتر از سال گذشته تلاش کنند.

وی، مسئولیت اصلی کاروان را از ابتدا تا انتهای سفر بر عهده مدیران کاروان دانست و افزود: مدیران و روحانیون کاروانها حلقه وصل زائران با سازمان و بعثه هستند و اجرای دستورالعملها و برنامه ریزیهای سازمان که با نشستهای کارشناسی به جمع بندی رسیده و ابلاغ شده است، با مدیران کاروانها خواهد بود؛ باید طبق بخشنامه ها و دستورالعملها نسبت به توجیه زائرین اقدام شود تا ثمره تمامی دست اندرکاران حج به بار نشیند.

وی در خصوص وضعیت پروازهای حج امسال اظهار کرد: با توجه به امکانات فرودگاهی جده و مدینه، سفر حج امسال کمی طولانی تر خواهد بود که لازم است مدیران علل طولانی شدن سفر و توضیحات لازم را به زائران ارائه دهند.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به موضوع اقامت در سرزمین‌های منا و عرفات اشاره کرده و افزود: به دلیل محدودیت جغرافیای منا و عرفات، قطعاً حجاج باید این محدودیت ها را بدانند؛ مدیران کاروانها نیز زائران را توجیه کنند که علی الرغم تمامی تلاشهای دست اندرکاران حج امکانات و فضای بیشتری نمی توان به آنها اختصاص داد هر چند امکانات نسبت به سالهای قبل بهتر شده است.

محمدی در خصوص زمانبندی جمرات و قربانی توضیح داد: طبق هماهنگی با وزارت حج عربستان خروج زائرین از عرفات باید طبق برنامه ریزی انجام شده باشد و مدیران باید زائرین را طبق برنامه اعلامی از فضای چادرها خارج کنند تا به مزدلفه و به منا اعزام شوند؛ برای جمرات نیز جدول زمانبندی دقیقی به طور مشخص تدوین شده و هر کاروان باید راس ساعت مقرر و تعیین شده به برنامه توجه کند.

وی به شعار سال جاری یعنی حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی انجام شده با مجموعه های بزرگ و فعال در عرصه فضای مجازی، زائران می توانند خرید سوغاتی خود را با محوریت کالای ایرانی از این فروشگاهها تهیه کنند تا وقت و هزینه ایشان صرف بازارگردی نشود؛ این برنامه ریزی گامی در جهت تحقق شعار سال شده و ضمنا باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور می شود.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین زمان اخذ ویزای زائرین را اواخر خردادماه اعلام کرد و گفت: امسال نیز همانند سال گذشته روند صدور ویزاها به صورت الکترونیکی انجام می شود .
 

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص توجیه زائرین در کلاسهای آموزشی گفت: اکثریت قریب به اتفاق زائران سال جاری، سال اولی هستند و در این رابطه باید تاکید کرد که سفر حج با عمره مفرده قابل قیاس نیست بنابراین لازم است طبق دستورالعمل و کتابچه شرح وظایف عمل کرده و در خصوص شیوه انتقال مفاهیم نیز مدیران کاروان وظیفه مهمی دارند .

محمدی موضوع امنیت را از اصلی ترین موضوعات سفر حج سال جاری دانست و گفت: لازم است که مدیران کاروانها در جلسات آموزشی توضیحات لازم را در این رابطه به زائرین ارائه کنند.
وی درباره وسایل ممنوعه زائران اظهار کرد: لازم است مدیران کاروانها در جلسات آموزشی، زائران را به عدم همراه بردن لب تاپ توجیه کنند تا در هنگام ورود به عربستان و در مبادی ورودی باعث معطلی کاروان نشود.

محمدی در ادامه به وضعیت اسکان زائران در شهر مدینه و تخریب هتل‌های اطراف مسجدالنبی (ص) اشاره کرد و افزود: وضعیت هتل ها در شهر مکه مناسب است و مشکلی برای اسکان وجود ندارد، اما در مدینه وضعیت هتل ها متفاوت است.

وی افزود: از چهار سال پیش طرح توسعه مسجدالنبی (ص) شروع شده و با تخریب هتل های منطقه مرکزی، مدینه با کمبود جدی هتل مواجه شد که البته این مشکل همه کشورها را درگیر کرده و مدت زمان اقامت زائران را به حداقل رسانده است.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: در گذشته زائران ۱۰ تا ۱۵ روز در مدینه اقامت داشتند، اما اکنون نهایت زمانی که در نظر گرفته شده شش روز است که لازم است مدیران کاروانها حتما زائران را در این خصوص توجیه کنند تا زائرین در طول سفر اعتراضی به این مسئله نداشته باشند.
 

کلانتری؛ مدیر حج و زیارت استان قزوین نیز در این مراسم گزارش کاملی از برنامه های صورت گرفته ارائه کرد.

وی اظهار کرد: برای مسئولین آموزش استانها نیز جلسه آموزشی در سطح منطقه ای و کشوری برگزار شود تا آنها با آخرین تغییرات آموزشی کارگزاران آشنا شوند.

همچنین اکبر رضایی معاون حج ، عمره  و عتبات سازمان حج و زیارت و حمید رضا محمدی مدیرکل کارگزاران به سوالات کارگزاران پاسخ دادند.

سازمان حج و زیارت امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.